Gezelschap

Click here to see this site in English.flg

Fantasten maakt al twaalf jaar hyper-energieke, multidisciplinaire voorstellingen met dans, mime, spel, bewegend beeld en live muziek. De harde kern van het gezelschap bestaat uit actrice/producente Marle Brouwer, regisseur Titus Tiel Groenestege en choreografe Annabelle Lopez Ochoa. In seizoen 2006/7 werd de voorstelling Fantasten 1 geselecteerd voor Blind Date – nieuwe theatermakers on tour, Oerol 2008 en de Parade 2008. De tweede voorstelling Roze Kater toerde in 2008 en 2009, stond op de Parade 2009 en Lowlands 2009. De derde voorstelling Onderhuids was in 2010 door heel Nederland te zien. In de zomer van 2011 speelde Fantasten samen met TG Aan Tafel de voorstelling Popster op en de Parade en in 2012 toerde Fantasten met haar vierde voorstelling Dodelijk Verlangen langs 50 theaters (kleine zaal) en speelde een tiental besloten matinees speciaal voor jongeren. In februari 2014 kwam Fantasten met haar vijfde voorstelling uit getiteld Isolement en in de zomer van 2014 stond zij op de Parade met een spinoff-festival versie hiervan getiteld Happy Family. In seizoen 2015-2016 ging voorstelling nummer zes Honger op tournee. 

Creatives

Marle Brouwer
Actrice/producente 

Marle Brouwer (1977) studeerde af aan de Universiteit van Leiden (1999 Bedrijfsrecht), de Dansacademie Amsterdam (2001 Jazztheater- en showmusicaldans), de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie (2005). Daarna speelde zij bij het Noord Nederland Toneel/Het hoofd van Ibn Hazm en in de musical Turks Fruit van Stichting Beeldenstorm. Tussen 2006 en 2015 produceerde en speelde zij alle 440 voorstellingen van Fantasten1, Fantasten2/ Roze Kater, Fantasten 3/Onderhuids, Fantasten 4/Dodelijk Verlangen, Fantasten 5/Isolement in meer dan 70 kleine zalen door heel Nederland en op de festivals Oerol, Parade en Lowlands. Daarnaast speelde zij in de leesvoorstelling Ik ben Nietschze en Ik hield van Hitler geschreven door Ton Vorstenbosch en Kiek Houthuijzen, gastrollen in films o.a. Moordwijven van Dick Maas en in series o.a. Rozengeur en Wodka Lime en Keyzer en de Boer advocaten. In seizoen 2009/2010 was zij choreografe van Sara Kroos/Boheems, voor Harry Kies Theaterprodukties /Dusty Springfield, de musical en voor cabaratiere Yora Rienstra/Aan jou heeft het niet gelegen. In de zomer van 2011 produceerde en speelde zij met Fantasten en TG Aan Tafel de voorstelling Popster op de Parade. Van januari 2013 tot en met juli 2015 werkte zij naast voor Fantasten tevens als producente bij de projecten WijkSafari Utrecht, De Oversteek en WijkSafari Bijlmer van Stichting Zina Platform onder leiding van Adelheid Roosen. Bijlmer Reclames draaide zij voor Optimel, Liga en Belvilla.

Titus Tiel Groenestege
Regisseur 

Titus Tiel Groenestege (1959) begon zijn theatercarrière met Bavo Galama als duo Frisse Jongens. Inmiddels behoort hij tot de vaste groep theatermakers bij Orkater. Daarnaast maakt hij ook deel uit van De Ploeg, een samenwerkingsverband met NUHR, Han Römer en Genio de Groot. Voor de VPRO Jeugd Televisie maakten zij de serie De Familie van der Ploeg. Naast de voorstellingen die hij samen met Ria Marks bij Orkater maakt, waarvan het verfilmde Valse Wals in 2006 werd genomineerd voor een Emmy Award, vertolkt hij als acteur verschillende rollen in theater-, televisie- en filmproducties. In 2003 was hij te zien in de theatervoorstelling Festen, eveneens met Ria Marks. Naast zijn werkzaamheden als theatermaker en acteur is Titus Tiel Groenestege vooral actief als regisseur. Van Shakespeare (Henry V) tot Wim T. Schippers (Wuivend Graan). Van cabaret (o.a. NUHR, Najib Amhali, Kasper van Kooten, Schudden, Ali B., Lenette van Dongen) tot muziektheater (o.a. Female Factory, Wende Snijders, Wereldband, Moke). Honger was de 6e voorstelling die hij samen met choreografe Annabelle Lopez Ochoa maakte bij TG Fantasten.

Annabelle Lopez Ochoa
Choreografe/Mise-en-Scène/Videoartist 

Annabelle Lopez Ochoa (1973) is een veelgevraagde freelance choreografe bij dansgezelschappen over de hele wereld zoals Ballet du Grand Théâtre de Genève, Koninklijk Ballet van Vlaanderen, BalletX, BJM-danse Montreal, Het Nationale Ballet, Pennsylvania Ballet, Ballet National de Marseille, Gothenburg Opera Ballet, Ballet Hispanico of NYC, Saarbrucken Ballet, Whim Whim, Ballet Nacional Dominicano, Incolballet de Colombia, Washington Ballet, Pacific Northwest Ballet, Scottish Ballet, Ballet Austin, Augsburg Ballet, Joffrey Ballet, Atlanta Ballet, West Australian Ballet, Ballet Manila, Scapino Ballet, Ballet Nacional de Chile, Danza Contemporanea de Cuba, Cincinnati Ballet, Washington Ballet, Ballet Nacional de Cuba, CND Madrid, Ballett am Gartnerplatz and Grand Rapids Ballet. Ze won verschillende choreografieprijzen waaronder voor A Streetcar named desire, die ze voor het Scottish Ballet choreografeerde in 2012, de National Dance Award for Best Classical choreography en South Bank Arts Awards for Best New Dance Production en ook een nominatie voor de prestigieuze Lawrence Olivier Award. Honger was de 6e voorstelling die zij samen met regisseur Titus Tiel Groenestege maakte bij TG Fantasten.

Dieuweke van Reij
Vormgeefster 

Dieuweke van Reij (1979) is sinds haar afstuderen werkzaam als decor en kostuum ontwerper. Zij ontwerpt voor opera, muziektheater, jeugdtheater, cabaret en dans. Sinds 2006 werkt zij regelmatig voor Orkater en deed daar de vormgeving voor o.a. Hans en Grietje en Alice in wonderland.  Voor Via Berlin deed zij de vormgeving van Vanaf nu heet je Pjotr en het kostuumontwerp voor Home Sweet Home. Zij hoort bij het vaste team van Fantasten en werkt regelmatig met Titus Tiel Groenestege voor diverse makers als De Ploeg, WENDE en cabaret duo Schudden.Met choreografe Annabelle Lopez Ochoa reisde zij naar Augsburg voor de vormgeving van Liebe und andere tragodien en ontwierp de kostuums voor Celeste voor het Ballet Nacional de Cuba. Momenteel werk Dieuweke aan de vormgeving van 2 nieuwe balletten van Annabelle bij het Joffrey Ballet Chicago en het National Ballet London. Sinds 3 jaar werkt Dieuweke samen met opera regisseur Floris Visser. Zij deed o.a. vormgeving voor Il signor Bruscino DNOA, Carmen TU Delft, La Boheme theater Osnabrück en ontwierp de kostuums voor Cosi fan tutte voor het Bolshoi theater in Moskou. Recentelijk deed zij de vormgeving voor Orphee et Eurydice voor de reisopera en Jenufa voor theater Hannover. Naast haar opera werk met Floris Visser deed zij de vormgeving voor Die Zauberflote regie Porgy Franssen, Hansel und Gretel regie Pepijn Cladder, Nozze di Figaro geregisseerd door Alexander Oliver, Gold bij Opera Berlin, regie Annechien Koerselmans en de kostuums voor Carmen regie Geert Lageveen en Leopold Witte bij Opera Zuid. Sinds 6 jaar ontwerpt Dieuweke de kostuums voor het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers ensemble, ook ontwierp zij kostuums voor De slag om vrede regie Luca Stappers,  voor Mijn jas is mijn huis van het Nationaal Toneel regie Hans van den Boom en voor de nieuwe voorstelling van Jochem Meijer. Onder regie van Marije Gubbels deed Dieuweke de vormgeving van Een engel met vieze voeten, Sissi, Schaep. Verder werkte zij o.a. voor het NT jong, d’Electrique, Sonnevanck, het Nedpho en Oorkaan. Haar ontwerpen voor Mozarts Cosi fan tutte zijn in Rusland genomineerd voor het gouden masker kostuumontwerp. In 2009 maakte zij de kostuums voor Fantasten 2/Roze Kater, in 2011 decor en de kostuums voor Fantasten 3/Onderhuids, in 2012 decor en kostuums voor Fantasten 4/Dodelijk Verlangen en in 2014 decor en kostuums voor Fantasten 5/Isolement en in 2016 voor Fantasten 6/Honger.

Jantje Geldof
Lichtontwerper 

Jantje Geldof (1963) is sinds eind jaren zeventig actief als belichter en ontwerper. In 2000 richtte hij samen met Jasper Verhaart en Mike den Ottolander het bedrijf Geldof, Verhaart & Den Ottolander (GVDO). GVDO is zich behalve voor het theater ook gaan richten op lichtontwerpen voor televisie en locatietheater. De afgelopen jaren heeft Jantje behalve voor Fantasten lichtontwerpen gemaakt voor producties van onder meer Wende Snijders, NUHR, Najib Amhali, Plien en Bianca, Ali B, Daniel Arends en Adelheid Roosen. Ook werkte hij samen met jonge theatermakers als Sidell, Thijs Maas en Hartefeld en Fretz.